Как да напишем добра курсова работа: Това е нещо като ръководство за писмени работи в университета – основни стъпки, основни принципи на работа с източници, събиране и документиране на информация, аргументиране, цитиране. Някой би казал – „какви са тея глупости, инструкции за писане на курсова работа – че то всеки знае как се прави това“. Ако ви мине такова нещо през ума, помислете пак, прочетете презентацията и после ми кажете дали не е имало нещо, за което не сте знаели преди това. Моите наблюдения са, че на студентите в България им липсват основни умения за създаване на писани академични текстове, но те дори не го осъзнават и си мислят, че е много лесно. Надявам се презентацията да е полезна за всеки!

Само да уточня, че насоките са основно за писмени работи в обществените науки, не се чувствам достатъчно компетентна да давам съвети за точните науки, макар и основните принципи, които трябва да се спазват, да са подобни – самостоятелност, аргументиране на твърденията, оборимост на теориите, обективност.

Advertisements

4 Коментари to “Полезни документи”

 1. velina Says:

  mojete li da mi pomognete s malko informacia, zadz si napisha kazusa sama. stava vapros za „2ta prepani kamaka“ v teoriata na Rikardo(ikonomicheski teorii. koi sa spored vas kamanite?

 2. petkantchin Says:

  Не смятам, че би следвало да отговарям на такива въпроси, първо, защото не съм икономист, второ, защото човек би трябвало сам да се опита да намери информация, но ето все пак два линка поне да послужат като отправна точка:
  http://www.interfluidity.com/posts/1163620201.shtml
  http://www.geocities.com/historymech/3polarization.html

 3. Martin Says:

  da te popitam moje6 li da mi pomogne6 v pisaneto na referat d ami kaje6 po koi na4in to4no se pi6e,Blagodarq ti predvaritelno

 4. I.D. Says:

  Здравейте
  Този блог ми попадна в момента е който исках да немеря напътствия за писане на някакъв научен труд. Харесаха ми някой от идеите. Понеже винаги съм критично настроен, бих казал, че липсва началото идеята. Малко е непълна информацията. Първо няма уточнение какво е реферат, какво е дипломна работа, статия или какъвъо и да е писмен жанр. Сигирен съм, че много от хората които биха искали да изложат идеите си в писмен вид не знаят точно какво да напишат. Аз съм един от тях. Признавам.
  В работата си се сблъсквам с ежедневни проблеми и премисляйки и обобщата зависимост мислех да напиша един реферат по въпроса, но дали формата да е реферат или друго не знам.

  Иначе насоките от този блог ще ми помогнат и благодаря за което.
  Вера, не ми обръщай внимание на критиките. Аз съм си такъв.
  П.П. Хора пишете на кирилица. Моля.Латиницата е за други езици.

  Благодаря отново и късмет на пишещите. 🙂

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s